Обладнали та успішно провели технологічний запуск пекарні Оптимальна продуктивністю до 1500кг тіста в зміну.
UPD: Додали коротке відео-презентацію електричної ротаційної печі Melani LUX
На фото наш технолог-інструктор біля ротаційної печі Melani LUX яка може бути електрична або ротаційна, на вибір замовника. Піч хлібопекарна та кондитерська, дуже продуктивна та економна.
.
Навчання пекарів проводимо по всій Україні. Звертайтесь
Завантажити специфікацію на комплект обладнання Оптимальний продуктивністю до 1500кг тіста в зміну (файл у форматі Exel ~10MB, обладнання, параметри, ціни)
.
ФОТОГАЛЕРЕЯ + відео
.
Зняли коротке-відео презентацію ротаційної печі MELANI LUX.
.
Фотографії зроблено буквально в перший день після підключення та налагодження обладнання. Технолог-інструктор Олег (в білій кепці) приїхав аби провести технологічний запуск пекарні, що складається із ряду практичних занять, виконуючи які працівники навчаються пекарській справі згідно посадових обов'язків: тістоміс, формувальник, пекар, помічник формувальника. Також по ходу озвучувались та виконувались інші види робіт по підготовці до зміни, закупівлі та обліку сировини тощо.
Ротаційна піч MELANI LUX вітчизняного виробництва це доступне обладнання для пекарні коли потрібно випікати багато різноманітної хлібобулочної продукції. Ротаційні печі MELANI LUX укомплектовані потужним парогенератором європейського взірця, що дозволяє добитись тонкої, хрумкої та рум'яної кірочки. Доступна українська ціна.
Вагонетка до ротаційної печі Melani LUX виконана із верхнім кріпленням. Всередині печі вагонетка зачіпається кріпленням за привід, припіднімається та обертається навколо своєї осі. Це простий і водночас надійний механізм європейського взірця, що дозволяє добитись ідеальної рівномірності пропікання продукції. Саме тому ротаційні печі для пекарень, коли мова йде про великі печі, добре себе зарекомендували, тому що одночасно випікається велика кількість продукту, вкрай важливо аби весь продукт був рівномірно пропечений і ротаційні печі із цією задачею справляються завжди.
Зручно робочі рецептури роздрукувати та закріпити на стіні. Для захисту від забруднення роздруковані листочки кладуть в прозорі поліетиленові файли. Під час роботи так набагато зручніше працювати, аніж коли рецептури у вигляді зошита.
Перше формування цибулькового хліба :)
Пекарню було обладнано алюмінієвими перфорованими деками розміром 60х40см, або як видно на фотографії це "половина" від тих що можуть поміститись на вагонетку 60х80см. Дека меншого розміру 60х40см зручну використовувати для випікання невеликої продукції, так легше працювати, особливо коли на пекарні працюють жінки. А от для випікання хліба, особливо коли мова про хліб масою більше 600грам, зручніше використовувати якраз більший розмір деко 60х80см, тому що більше поміщається хліба.
Пекарня продуктивністю до 1500кг тіста в зміну комплектується камерою вистійки тіста Grow-UP Lite. Це доступне за ціною і досить добре обладнання для пекарні, тому що тут доступна повна автоматизація процесів, автоматична підтримка заданих параметрів вологості та температури. Камера вистійки тіста Grow-UP Lite розрахована на дві вагонетки, що не менш важливо тут двоє дверей. Все це дозволяє пекарю вільно почуватись і не хвилюватись що тісто не встигне підійти до наступної випічки. Таким чином піч, а особливо коли це ротаційна піч, ніколи не простоюватиме, пекарня буде рентабельнішою та продуктивнішою.
Перший випечений хліб на щойно відкритій пекарні. Під час навчання пекарів відпрацьовуються усі важливі моменти що стосується рецептур та технології загалом. На що впливає цукор і сіль, на що впливає вистійка якщо змінити температуру чи вологість, на що впливає температура тіста і багато іншого. Це все можна зрозуміти безпосередньо виконавши спостереження та проаналізувавши результат своєї праці.
Один із параметрів випеченої продукції це відсоток висушення після випікання. Наприклад тістова заготовка важила 650грам, а після випічки важить 596грам, отже відсоток висушення становить 8,4%. Цей показник потрібно враховувати в багатьох аспектах виробництва. Також цей показник може бути індикатором, щоб розуміти чи добре випечений хліб.
Базово «пекарня оптимальна продуктивністю до 1500кг» тіста в зміну комплектується тістомісильною машиною економ класу на відкатну діжу ємністю 140 літрів. Переваги тістомісильної машини економ класу це доступна ціна, що в рази менша за європейські аналоги. Також перевагою є комп'ютерне управління, можна вказати час замішування тіста окремо для першої і другої швидкості, а після завершення тістомісильна машина зупиниться і кришка підніметься, працівник оцінює степінь замішування і за потреби можна продовжити заміс. Також ще однією перевагою тістомісильної машини економ класу є те, що діжі тут відкатні, тобто після завершення замісу, працівник відкатує діжу з тістом ближче до столу і одразу закатує іншу діжу та вмикає тістомісильну машину. Якщо б діжа була фіксована, потрібно було б виймати тісто руками (а це 20-80кг) на що потрібен час і бажано тісто одразу на стіл викладати, тобто тістоміс бажано ближче до столу розмістити, за потреби почистити діжу і, власне, готувати наступний заміс, на це все піде не мало часу.
Базово, в цілях економії бюджету, тістомісильна машина на відкатну діжу ємністю до 140 літрів комплектується місильним органом із вуглекислої сталі, яку достатньо вкінці зміни змастити олією. За бажанням місильний орган може бути із нержавіючої сталі.
Гарний зовнішній вигляд ротаційної печі для пекарні Melani LUX дозволяє відкривати пекарні "відкритого типу", тобто коли покупці бачать виробництво. Фасадне облицювання виконане із товстої якісної нержавіючої сталі. Велике оглядове вікно із подвійного склопакету, підсвітка всередині печі, все це дозволяє спостерігати за процесом випікання. Ручка виконана із цільного нержавіючого профілю надійна та ніколи не зламається.
Ротаційна піч для пекарні Melani LUX укомплектована комп'ютерним управлінням, що дозволяє запрограмувати багато програм з різними параметрами випікання, можна змінювати все що необхідно: температуру розігріву, температуру випікання на декількох кроках, час подачі запаровки на початку і вкінці. Завершення програми супроводжується звуковим та світловим сигналами. Програмування просте та надійне.
Ротаційна піч для пекарні Melani LUX укомплектовано великим витяжним вентилятором 250мм, що спрацьовує як тільки відчиняються двері, тим самим оберігаючи пекаря і відводячи гарячі випари з пекарної камери.
Перший день технологічного запуску пекарні завершився :) Випекли трохи формового, трохи овального та круглого хліба. Випекли пшеничний та пшенично-житній. Також випекли цибульковий хліб.
Ротаційна піч Melani LUX випікає практично будь яку хлібобулочну продукцію у досить великих кількостях. Так наприклад за один раз піч може випекти 105-135 хліба квадратного, 80-98 хліба подового (круглого/овального), здоби багато наприклад звичних розмірів 300-400 булочок. Перелік можна продовжувати. Ротаційна піч це сучасна технологія, коли вагонетка обертається навколо джерела тепла, тим самим забезпечується рівномірність пропікання усієї продукції.
Попереду ще цілий тиждень навчання, учні здібні та працьовиті, націлені на результат :)
.
Навчання персоналу для роботи на пекарні - наша ексклюзивна послуга!
ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЗАПУСК ХЛІБОПЕКАРНІ
.
Навчаємо хлібопекарському мистецтву:
«Хліб та здоба»
За час навчання, що становить 7-9 робочих днів, навчаємо випікати до 40 рецептур хлібобулочних виробів які користуються стабільним попитом. Особливо актуально для нових хлібопекарень котрим важливо одразу запустити достатній асортимент продукції, що дозволить швидко вийти на ринок та завоювати його. Також актуально для діючих хлібопекарень котрі прагнуть по-новому переглянути діючі рецептури і запустини нові.
«Командна робота»
Налагоджуємо командну роботу на досягнення поставлених цілей. Актуально як для нових (введення в курс та налагодження командної роботи) так і для діючих (пошук і виправлення помилок) хлібопекарень.
.
.
Допомагаємо вирішувати проблеми з якими зустрічаються нові і діючі хлібопекарні:
Проблема №1. «Асортимент»
Сьогодні завойовувати ринок потрібно асортиментом і якісною продукцією! Особливо актуально для нових хлібопекарень коли на початках асортимент продукції не є великим, а впровадження і відлагодження нових рецептур займає надто багато часу. Також актуально для діючих хлібопекарень де асортимент невеликий і власними силами ніяк не вдається його збільшити.
Проблема №2. «Брак продукції»
Через несвідомі помилки персоналу, хлібопекарня весь час стикається із браком продукції. Частково брак списується у вигляді штрафу з зарплатні працівника (що негативно позначається на швидкоплинності кадрів і ще більше погіршує проблему). Частково брак списується за рахунок власників. Частково іншими шляхами. І якщо підрахувати, скільки такого браку продукції назбирується за рік, то над вирішенням цієї проблеми однозначно варто задуматися!
Проблема №3. «Страх нового»
Ця проблема особливо актуальна для нових хлібопекарень коли працівникам довго не вдається досягти хорошої якості продукції. А все тому що обладнання нове для працівників і без допомоги досвідченого технолога колектив досить довго освоює особливості роботи з новим обладнанням.
.
.
Тривалість навчання: 7-8 робочих змін.
Нами доведено, що цього часу цілком достатньо аби побудувати злагоджену командну роботу на хлібопекарні, аби передати та засвоїти необхідні знання та навики "хлібопекарства", аби полюбити та вміти випікати завжди смачну та якісну хлібобулочну продукцію.
.
.
Часте запитання: «Це ми маємо кудись до вас приїхати?»
Відповідь 1: Наш технолог-інструктор приїжджає до вас і на вашому обладнанні навчає усіх ваших працівників усього що потрібно знати працюючи на пекарні.
Відповідь 2: Ваш один-двоє працівника можуть приїхати до нас і на нашому обладнанні, з нашим колективом, навчитись усього що ми вміємо.
Часте запитання: «Проживання технолога-інструктора входить у вартість?»
Відповідь: Проживання забезпечується замовником, це може бути готель/міні готель/хостел чи інші можливі варіанти.
Часте запитання: «Які рецептури входять у вартість?»
Відповідь: До 22 видів булочок, до 16 видів хліба, багети тощо.
.
Вартість за проведення технологічного запуску пекарні визначається в індивідуальному порядку та залежить від поставлених задач.
.
Асортимент:
БУЛОЧКИ: Бутербродна овальна, 90г. Ватрушка, 80г. Плюшка, 90г. Чайна, 65г. Шишка, 90г. Для гамбургера, 95г. З висівками, 95г. З вишнею, 90г. З капустою, 80г. З кремом, 85г. З маком, 75г. З повидлом, 80г. З сезамом, 95г. З часником, 200г. З яблуками, 80г. Зі сливами, 90г. Рогалик сирний, 90г. Рогалик з повидлом, 350г. Рулет з маком, 350г. Хала/Калач/Плетенка Львівська, 380г. Хлібець какао/шоколад, 500г. Та інші |
ХЛІБ ФОРМОВИЙ: Хліб Сайка, 500г. Хліб цибулевий, 500г. Хліб гарбузовий, 600г. Хліб висівковий, 520г. Бездріжджовий, 500г. Карпатський, 690г. Тостовий, 600г. Бородінський, 460г. З чорносливом, 460г. Горіховий, 460г. Гречаний, 410г. Формовий хліб, 520г. Та інші
|
ПОДОВІ ХЛІБА: З сезамом (овальної форми, три надрізи зверху і посипано сезамом), 690г. Карпатський, 690г. Висівковий, 600г. Кукурудзяний, 250г. Цибулевий, 710г.
БАГЕТИ: Багет класичний, 250г. Багет Люкс, 300г. Багет цибулевий, 250г. Багет сирний, 250г. Та інші
|
Сировина: Борошно вищий ґатунок, перший і жито. Цукор, сіль, маргарин, олія, дріжджі пресовані. Курячі яйця. Сезам, мак. Коріандр для бородінського хліба. Солод. Повидло. Сир. Та інші інградієнти згідно обраних рецептур.
.
Запускаємо пекарні по всій Україні
Група компаній ГАЛПАСТ-МАШ об'єднує українських виробників якісного та сучасного обладнання для міні пекарень. Ми підберемо обґрунтований і найоптимальніший комплект обладнання для міні-пекарні за абсолютно розумною ціною. Навчимо ваш персонал працювати в команді, випікати якісну та смачну хлібобулочну продукцію.
Станом на 2024 рік ми допомогли запустити більше 65 пекарень по всій Україні.
Пекарні різні за продуктивністю, з різним обладнанням, розміщені в різних приміщеннях, Це великий досвід який ми пройшли разом із замовниками. Звертайтесь до нас і ми допоможемо вам відкрити пекарню.
Пн–Пт: з 9:00 до 20:00,
Сб: з 9:00–17:00
.
ГОТОВІ КОМПЛЕКТИ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПЕКАРНІ
Пекарня продуктивністю до 100кг тіста в зміну. Невелика пекарня що потребує буквально декілька метрів квадратних виробничого приміщення. Пекарню часто розміщають в приміщенні магазину. Випікається мала продукція для власних потреб і трохи хліба для асортименту.
Пекарня продуктивністю до 300кг тіста в зміну. Ця пекарня уже може випікати хліб в необхідній кількості для своїх потреб і навіть трішки для сусідів і це не рахуючи малої продукції.
Пекарня продуктивністю до 400кг тіста в зміну. Все те саме що в попередній пекарні, але відчутно продуктивніше, тільки тут потрібно дещо більше місця. Якщо таку пекарню розміщати в магазині, це має бути більший магазин ніж зазвичай. Пекарня компактна, доступна по ціні та досить продуктивна, достатньо для своїх потреб і для сусідів.
Пекарня продуктивністю до 500кг тіста в зміну. Це вже більш серйозніший рівень. Ця пекарня підходить для більшого магазину ніж зазвичай. Працювати легше, колектив такий самий, а продуктивність більша. Тут є "запас" по продуктивності на майбутнє збільшення пекарні.
Пекарня продуктивністю до 1500кг тіста в зміну. Зазвичай такі пекарні орієнтовані виключно на доставку випеченої продукції по магазинам. Одноразово випікається досить велика кількість продукції. Відповідно пекарня дуже продуктивна, при тому що колектив буквально на 1-2 працівника більший ніж в попередніх пекарнях.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ротаційна піч Melani LUX дуже продуктивна, адже за один раз випікає 135 хлібин формового великого або 180 хлібин формового малого. Круглого або овального за один раз випікає 96 хлібин. Булочок до 384 за раз. А отже витрати (енергії, зарплатного фонду, тощо) на одиницю випічки неймовірно малі.
Ротаційна піч Melani LUX рівномірно пропікає продукт по всій висоті вагонетки. Працювати просто та легко. Максимальна температура +300 °C дозволяє випікати досить складний житньо-пшеничний хліб, адже для його випікання потрібна висока стартова температура.