• Ваш перелік
    "Перелік порівняння" порожній
097-585-99-05, 050-910-23-62, 063-113-07-97

Пн–Пт: з 9:00 до 20:00
Сб: з 9:00 до 17:00

Відкриття пекарні на першому поверсі житлового будинку. Житловий комплекс на 600 квартир

Дичко Михайло Технолог хлібопекарного виробництва Навчання колективу ПекарняДо нас звернувся забудовник з проханням запропонувати проект пекарні для житлового кварталу на 600 квартир. Новозбудований житловий квартал уже був зданий в експлуатацію і більше половини квартир уже було продано. Але перед тим замовник попросив зорієнтувати по прибуткам які слід очікувати від діяльності пекарні. Хоча б орієнтовні. Наводимо уривок із наших розрахунків, гадаємо вам буде цікаво :)
.
.
Уривок листування із замовником. Нагадаємо, житловий комплекс нараховує 600 квартир:
.
.
"
...
По прибуткам.
Хлібобулочні вироби поділимо на декілька категорій:
- Соціальний хліб. 
Найдешевший у виробництві і з невеликою націнкою при роздрібних продажах. Націнка пекарні разом з роздрібними продажами може досягати насправді 30% (15% пекарня і 15% продаж). Вартість соціального хліба сьогодні в районі 7грн. Тобто прибутки в районі 2,1грн. Соціального хліба буде насправді не багато, до 50 хлібин на день. Тобто, прибуток загальний в районі 2,1грн х 50хл. = 105грн. Або за місяць це 105грн х 26змін = 2730грн.
- Елітний хліб.
Елітний хліб вирізняється своєю оригінальністю рецепту, дорожчим виробництвом і більшим цінником. Націнка пекарні разом із роздрібними продажами може досягати насправді 200% (100% націнка в 90% асортименту елітного хліба, назвем його елітним хлібом 2-го гатунку, та 200% націнка в решті 10% хліба 1-го гатунку). Вартість елітного хліба сьогодні в середньому 12-50грн. Тобто прибутки в районі 6-35грн. Елітного хліба буде насправді більше, оскільки житловий квартал не можна прирівняти до першого кращого спального району. Більшість жителів новозбудованого житлового кварталу благополучні сім'ї і коли справа йде до повсякденного споживання хліба, півбуханки можна придбати дорожчого, якісного та здоровішого хліба - такого який запропонує наша пекарня і який не знайти в рядовому магазині. Всього це до 550 хлібин на день. Прибуток (550*0,9%)х6грн=2640грн на день при продажах елітного хліба 2-го гатунку. Прибуток (550*0,10%)х33грн=1815грн на день при продажах хліба 1-го гатунку. Разом 2640грн+1815грн=4455грн. на день. Або за місяць це х 26змін = 115830грн.
Разом Соціальний + Елітний = 118560грн. Досить не погано. Враховуючи що це чистий прибуток. Усі виробничі витрати враховані у собівартості.
Мешканцям житлового кварталу не буде потреби купувати хліб де-інде, тому що наша пекарня позиціонуватиметься для кожного мешканця мікрорайону як "Своя пекарня". Дійсно, нащо купувати де-інде коли можна купити хліб прямо біля дому, смачний і добротний хліб!
Щодо витрат.
По усім витратам тут не розписати, та одне відомо точно - у нас не буде витрат по доставці. В той час як інші пекарні доставляють свою продукцію за 5-20км від міста з пекарень "закритого типу" де випікався хліб за "сумнівних" умов, а про це сьогодні все більше і більше людей знають завдяки інтернету. А от наш хліб випікатиметься відкрито для споживача, а тому завоювати довіру нам буде досить легко. І при цьому не матимемо затрат на доставку, водія і транспорт. До речі, навіть при цих затратах, стандартні пекарні заробляють, навіть дуже добре заробляють і наміру закриватись у них немає.
Не хлібом єдиним! Не забуваємо про кондитерку!
З часом на базі пекарні можна буде запустити кондитерський цех. Після того як перша зміна випече необхідну кількість хліба, наступна зміна зможе приступити до виробництва кондитерських виробів. Тобто, в тій самій печі - можна випікати кондитерку.
Відмінність кондитерки від хліба у інших інгредієнтах та ручному інвентарю. Можливо буде потрібно ще якесь обладнання типу Індукційної плити розміри якої є невеликі; кондитерські мішки, шпателя і т.д. Розкатувати тісто можна вручну, або завдяки розкатці, в цілях економії можна обрати настільну. Це все можна докупити з часом.
Як бачите, відкриття пекарні є не тільки перспективним бізнесом, а й стабільним, адже попит на хліб є повсякденним. Окрім цього, з часом можна буде запустити кондитерку і випікатиметься все від кренделів до пляцків і навіть на замовлення, адже 600 квартир і в кожній завжди буде якесь свято, тому попит на кондитерку буде аналогічно стабільним і прибутковим.
...
"

Написати відгук
Ваша оцінка
Ваш коментар буде опубліковано після перевірки адміністратором

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, щоб додати товар у перелік побажань, потрібно